Мощна снежна буря удари Северна Япония

29 януари 2021 06:40

Мощна снежна буря удари Северна Япония
© getty images
770 1

Мощна снежна буря удари Северна Япония и крайбрежните райони на Японско море в петък, предаде ДПА. Властите предупредиха за опасност от виелици, прекъсвания в транспорта и силно вълнение.

Бурята предизвика отмяната на над 80 полета и десетки влакове, съобщават "Киодо нюз" и "Хокайдо шимбун".

Около 140 училища са били затворени на северния остров Хокайдо.

Над 60 души са загинали в Япония при разчистване на затрупани от сняг къщи

Японската метеорологична агенция предупреди, че система на ниско налягане ще донесе обилен сняг и опасни ветрове в северната част на страната и райони по крайбрежието на Японско море.

Прогнозата е за до 70 см снежна покривка в районите на Хокурику и Токай и до 60 см в Северна и Североизточна Япония в следващите 24 часа до събота сутрин.

Само преди 10 дни един човек загина, а 18 други бяха ранени при верижна катастрофа с участието на около 50 автомобила при снежна виелица в североизточната префектура Мияги.

Novini.bg
770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ето какъв идиот съчинява Новини.бг

2021.01.29 | 07:33

142000
"ЕВРЕЙСКИ О.ТПАДЪК 2021.01.25 | 17:05 ТАКА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА?? ПРЕЗ ТУИТЪР И ФЕЙСБУК?? НЕЩАСТНИ ЕВРЕЙСКИ С.ВИНЕ.УТРЕ ЕВРЕИТЕ ОТ ТEЗИ САЙТОВЕ И НА ВАС ЩЕ РЕЗНАТ КРИЛЦАТА И ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ,КАК ТОГАВА ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ.И КАКВИ СА ТЕЗИ НОВИ РЕСТРИКЦИИ ??? ПЪЛНО СУСПЕНДИРАНЕ НА ВСИЧКО ГРАДЕНО С ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА.ДА ИДВА НОВ ХИТЛЕР И ДА ВИ Е.Б.Е.М МАЙКАТА М.РЪСНА ЕВРЕЙСКА.РАЗСТРЕЛ ЗА ВАС БАРАБАР С ВЕЩИЦАТА МЕРКЕЛ И ТАЗИ ДЪРТА БАБИЧКА ГНУСНА УРСУЛА К.У.Р.В.А.Т.А". Коментарът е на собственика на Новини.бг. Това говедо нарича нас българите "славянски чифути", "свине", "евреи пред сапунерка". СЕМ трябва да обърне внимание на този фашизоиден сайт.

Добави коментар

Водещи новини