Сингапур започва ваксинация

  • 30 декември 2020 11:48

  • 236
  • 0
Сингапур започва ваксинация
© Gettyimages

Сингапур - първата азиатска страна, одобрила ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", стартира днес кампания за ваксинация. Първата доза бе поставена на 46-годишна медицинска сестра, предаде Франс прес.
Градът-държава, успял да спре разпространението на коронавируса, е сред първите страни от Азия, където започва масова ваксинация.


Първата имунизирана е Сара Лим, в чиито задължения като медицинска сестра влиза тестването на болни за КОВИД-19, съобщиха здравните власти.
"Признателна съм за това, че станах първият ваксиниран" в страната, заяви служителката от националния център за инфекциозни заболявания, цитирана в сп. "Стрейтс таймс".
Днес ще получат първите си дози 30 медици от центъра, вторите ще им бъдат поставени идния месец.

Сингапур първи в Азия одобри ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" по-рано този месец. Страната предвижда да имунизира своето 5,7-милионно население до септември 2021 г., като започне от медицинските кадри, възрастните и уязвимите категории лица. Препаратът ще е безплатен за всички граждани и постоянно пребиваващи в Сингапур.

В азиатската държава са регистрирани досега 58 000 заразени с КОВИД-19, повечето имигранти гастарбайтери, живеещи в свръхнаселени спални помещения, и 29 смъртни случая сред инфектираните.
Границите на Сингапур остават затворени за повечето чужденци, но жителите на страната почти са се завърнали към нормалния живот, отбелязва АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини