40 години зад решетки за организиране на сексуално „робство“ в Корея

  • 26 ноември 2020 19:25

  • 1498
  • 0
40 години зад решетки за организиране на сексуално „робство“ в Корея
©

Чо Жоо-бин – 25-годишният организатор на онлайн сексуално „робство“ в Южна Корея, получи присъда от 40 години затвор, съобщи СиЕнЕн. 

Той е един от лидерите на т.нар. рингове за онлайн сексуални изнудвания, които върлуват из цяла Корея. 

Става дума за клиенти, организатор и жертви, всички подвизаващи се в тайни онлайт чат „стаи“, където клиентите карат жертвите, работещи като сексуални модели, да правят или показват неща. 

По време на досъдебното производство, разследващите са събрали показания от жертвите, които са разказали за какви извращения клиентите са плащали на собственика.

Той ги е наричал „роби“, а много от клиентите също са ги наричали по този начин, като някои от тях са били принуждавани да пишат думата „робиня“ върху гениталиите си, които са показвали пред камерите за клиентите. 

Вербуването на жертвите е ставало чрез фалшиви обяви за набиране на модели. Те са давали лични данни, включително номерата на социалните си осигуровки, уж за да им бъдат платени хонорари. На втори етап от „интервюто“ измамникът ги е карал да изпратят по-разголени или откровено сексуални снимки и веднъж получил ги, е започвал да ги изнудва, че ще ги публикува в интернет пред всички, ако не се съгласят да работят за него в „тайните“ групи. 

Бягайки от срама на публичното пространство, жертвите са се съгласявали да позират и вършат извращенията в „частни“ и „скрити“ групи. 

Някои от жертвите са непълнолетни и малолетни. 

От полицията са арестували 120 човека, посещавали чат стаите, а няколко от съучастниците на Чо Жоо-бин са получили присъди от 7 до 15 години. 

В Корея тече петиция към властите да бъдат разсекретени имената и показани лицата на всички участници и клиенти на схемата. 

Разплитането на схемата е започнато от студенти по журналистика, които са получили за домашно да пишат за явлението „сексуална експлоатация“. Те са направили обикновено търсене чрез Google по ключови думи и малко по малко са стигнали до частните чат стаи, където с фалшива самоличност са се представили за клиенти. Виждайки съдържанието, веднага са решили, че трябва да направят случващото се там публично достояние, за да могат властите да вземат мерки. 
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини