Бангладеш поръча в Индия 30 млн. ваксини срещу коронавируса

  • 06 ноември 2020 06:55

  • 970
  • 0
Бангладеш поръча в Индия 30 млн. ваксини срещу коронавируса
© Getty Images, архив

Бангладеш подписа договор с Индийския серумен институт за доставката на 30 милиона дози от бъдещата ваксина срещу новия коронавирус, разработвана от британската фармацевтична компания "AstraZeneca", предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31697

Тази ваксина, която е още в експериментална фаза, е смятана за най-напредналия кандидат в надпреварата за създаване на средство срещу Ковид-19, отбеляза агенцията.

"Когато ваксината бъде готова, серумният институт ще ни даде 30 милиона дози през първата фаза", каза министърът на здравеопазването на Бангладеш Захид Малек след подписването на договора в Дака. По думите му над 5 милиона дози ще бъдат доставяни чрез бангладешкия производител на лекарства "Beximco Pharmaceuticals".

Здравните органи в Бангладеш ще могат да ваксинират 15 милиона души, тъй като ваксината включва две инжекции на човек през 28 дни, поясни министърът.

Рекордни 2917 нови случая на коронавирус в Гърция

От "AstraZeneca" обявиха днес, че са отложили доставките, защото очакват резултатите от последния етап от клиничните изследвания на ваксината. Компанията е подписала няколко договора за доставка и производство с компании и правителства. По данни от октомври ваксината на "AstraZeneca" създава имунитет сред възрастни и младежи.

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини