7 млн. души са с COVID-19 в Индия

  • 11 октомври 2020 09:07

  • 639
  • 0
7 млн. души са с COVID-19 в Индия
© getty images

Броят на потвърдените случаи с коронавирус в Индия надхвърли днес седем милиона въпреки спада в дневния прираст на новите случаи през последните седмици, съобщи Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

За последните 24 часа са установени нови 74 383 инфектирани. Общият брой на заразените с вируса в Индия е 7,05 милиона, предаде Франс прес. Очаква се до няколко седмици Индия да изпревари по брой на заразените с коронавирус Съединените щати, където те сега са над 7,7 млн.

Починалите за този период са 918 и общият им брой от началото на епидемията става 108,334, обявиха днес от индийското здравно министерство.

Според експерти е възможно действителният брой на заразените с коронавирус в Индия да е много по-голям, тъй като в огромната страна с население от 1,3 милиарда души се правят много по-малко тестове, отколкото в други страни, отбелязва Франс прес.

Тази хипотеза е потвърдена от серия от изследвания за наличието на антитела, доказващи, че изследваният вече е прекарал заразяване с Ковид-19. От тези изследвания става ясно, че действителният брой на заразените с коронавирус индийци може да се окаже много по-голям от официалния.

Увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Индия бе регистрирано на фона на продължаващото смекчаване от властите на ограничителни мерки заради вируса, което има за цел да стимулира индийската икономика, която бе засегната негативно от строгата карантина, въведена през март.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини