Под 90 хиляди новозаразени с COVID-19 за пето поредно денонощие в Индия

Епидемията от новия коронавирус в Индия изглежда проявява признаци на леко забавяне. За пето поредно денонощие в страната биват установени под 90 хиляди случая, а през последната седмица броят на оздравелите е по-голям от този на новозаразените, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13880

Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за малко повече от 86 хиляди регистрирани случая за изминалите 24 часа. С това общият брой на регистрираните заразени в страната с население от близо 1,4 милиарда души надхвърли 5,8 милиона.

Над 86 000 новозаразени с коронавируса в Индия

Индия е на второ място в света по този показател след Съединените щати, където установените случаи са повече от 7 милиона. Ако сегашните темпове се запазят, тя дори ще ги изпревари след няколко седмици, отбелязва АП.

1141 човека са починали от Ковид-19 през последното денонощие в Индия. С това общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване достигна 92 290.

Индия е на трето място в мрачната статистика след САЩ и Бразилия, цитира БТА.

Над 87 хиляди заразени с коронавируса са оздравели в страната за изминалите 24 часа - повече от новите случаи. Над 81 процента от регистрираните в Индия заразени вече са се възстановили.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13880

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет