Великобритания е помагала на агенти от режима на Кадафи

  • 22 април 2012 06:30

  • 777
  • 0
Великобритания е помагала на агенти от режима на Кадафи
© gettyimages

Детайли за някои от опонентите на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, които са пътували до Великобритания, са били давани на либийски шпиони от МИ5, пише британският в.„Дейли експрес”.

Документи, разкрити от либийските архиви, показват, че агенти от британските тайни служби са доставяли конфиденциална информация на разузнавачи на Кадафи.

Твърди се, че през 2006г. двама либийски агенти са били посрещнати на летище „Хийтроу” и са получили убежище в Найтсбридж и сигурни мобилни телефони.

В сряда беше разкрито, че либийският военен командващ Абдел Хаким Белхадж е предприел легални действия спрямо Джак Стро след обвинения, че бившият външен министър на Великобритания лично е подписал документи, позволяващи предаването му.

Консервативният депутат Дейвид Дейвис заяви, че разкритията от архивите показват, че МИ5 е била замесена в „специфични” действия срещу либийци във Великобритания. „Операцията, която доведе до екстрадирането в Либия на Белхадж и други лица от американците не е единствената операция, която сме извършвали съвместно с либийските служби за сигурност.

Последвайте канала на

Весела Найденова
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини