Данните от черните кутии на сваления над Техеран украински самолет бяха успешно изтеглени

  • 20 юли 2020 20:09

  • 1065
  • 0
Данните от черните кутии на сваления над Техеран украински самолет бяха успешно изтеглени
© Pixabay

Специалисти по авиационна безопасност успяха на изтеглят данните от черните кутии на сваления по погрешка на 8 януари над Техеран украински "Боинг-737". Това съобщи днес на страницата си в Туитър канадската телевизия Си Би Си, като се позова на ръководителя на канадския Съвет за безопасност на транспорта Кейти Фокс.

Иран изпрати във Франция черните кутии на сваления от ракета "земя-въздух" над Техеран украински пътнически самолет, за да бъде разчетена съдържащата се в тях информация. Група специалисти от канадския Съвет за безопасност на транспорта е изпратена, за да помогне за тяхното разшифроване, посочва ТАСС,цитирана от БТА. 

"Данните от черните кутии на полет PS752 бяха успешно изтеглени. Засега не се знае, какво точно съдържат, но се предполага, че изследването им ще хвърли светлина върху съдържанието на разговорите на пилотите преди удара на ракетата", се казва в съобщението.

На борда на сваления самолет имаше 176 души и всички те загинаха. Много от жертвите бяха граждани или постоянни жители на Канада.

Последвайте канала на

Novini.bg
1065 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини