Носенето на маски става задължително на закрити обществени места в Хонконг

  • 20 юли 2020 14:13

  • 288
  • 0
Носенето на маски става задължително на закрити обществени места в Хонконг
© Getty Images/Guliver

Носенето на маски от днес става задължително в Хонконг на всички закрити обществени места и в обществения транспорт, след като бяха регистрирани рекордни за денонощие нови случаи на зараза, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Общо в страната случаите на зараза от началото на епидемията са 1959.

В Хонконг ситуацията е критична

Вчера властите съобщиха за 108 нови случая на зараза за денонощие. Днес беше съобщено за още 73 нови случая на зараза за 24 часа. В Хонконг са регистрирани 12 свързани с вируса смъртни случая.

Властите започват масово тестване в клъстърите на зараза и основно почистване на районите и бизнесите, които са набелязани като рискови. На масови тестове ще бъдат подлагани шофьорите на таксита, обитателите на старчески домове, работещите в кетъринга и др.

Училищата ще останат затворени най-малкото до края на август. Това засяга и онези, които чакат обявяването в сряда на резултатите от завършването на средното си образование. Въвеждат се и ограничения за пътуване от 22 юли за онези, които идват от високорискови райони, след като в Хонконг през юни бяха регистрирани 234 внесени отвън случая на зараза.

Пътници от Бангладеш, Индия, Индонезия, Непал, Пакистан, Филипините и Южна Африка ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус, преди да могат да влязат на територията. Пътниците ще трябва да представят и официално писмо от правителството на страните си за одобрение на тестовете за коронавируса и доказателства, че имат резервации за 14-дневен престой в Хонконг. В противен случай ще бъдат налагани глоби от 10 000 хонконгски долара (1290 щатски долара).

Авиокомпаниите ще трябва да гарантират, че пътниците изпълняват тези условия, иначе ще бъдат глобявани с 50 000 хонконгски долара.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини