Кината в Китай отварят врати на 20 юли

  • 16 юли 2020 20:22

  • 282
  • 1
Кината в Китай отварят врати на 20 юли
© Pixabay

Държавното управление по кинематография в Китай обяви, че кината в цялата страна ще бъдат отворени от 20 юли, съобщиха ТАСС, Ройтерс и АФП.

Решението е взето във връзка с нормализирането на епидемиологичната обстановка в Китай.

Кинозалите в Китай са затворени от шест месеца като част от драконовските мерки срещу разпространението на новия коронавирус. Китай е вторият по големина в света кино пазар.

Кината в районите с нисък риск от зараза ще отворят, но посетителите ще трябва да носят защитни маски. В зоните със среден и висок риск прожекции няма да има. В момента в Китай няма нито един район, в който да има висок риск от разпространение на заразата. За зони със среден риск са обявени само 4 квартала в столицата Пекин.

Китайската икономика е нараснала с 3,2 процента през второто тримесечие

"Това е добра новина за индустрията, хората са въодушевени", каза Гао Чън, бивш главен мениджър на верига кина в Пекин. "Бизнесът е в отчайваща ситуация заради високите оперативни разходи за наеми".

Кината, които заработят, ще трябва да приемат посетители до едва 30 на сто от капацитета си и да оставят празни седалки, за да се спазва дистанция. Билетите ще се резервират предварително и няма да се позволява внасяне на храни и напитки в залите.

Цената на акциите на най-големия собственик на кина в Китай "Уанда Филмс" с над 600 киносалона в страната се повиши при новината за отварянето на киносалоните. Миналата седмица компанията прогнозира нетни загуби от 230 милиона долара за първите шест месеца на годината, след като за същия период на миналата година е била на печалба от около 75 милиона долара, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
111 място

2020.07.16 | 20:36

1
В БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАРАЖДА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА..В ПЛОВДИВ В МОМЕНТА СА СЕ СЪБРАЛИ НАД 50 000 ХИЛЯДИ МЛАДИ ХОРА,,А ТУК ПОСТВАТ НОВИНИ ЗА КИНАТА В КИТАЙ....НИТО ДУМИЧКА ЗА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАЩИ ПО ВСИЧКИ ГРАДОВЕ В ДЪРЖАВАТА...ПЕЕВСКИ ГНУСНИ МЕДИИ ,,МУТРЕНСКИ.....ПОМНИ НАРОДЕ

Добави коментар

Водещи новини