Най-малко 55 загинали при наводненията в Япония

  • 08 юли 2020 10:43

  • 223
  • 2
Най-малко 55 загинали при наводненията в Япония
© Getty Images/Guliver

Най-малко 55 души са загинали в предизвиканите от проливните дъждове в Япония наводнения и свлачища, предаде Франс прес.

Японската метеорологична агенция тази сутрин обяви състояние на максимална тревога за районите на Гифу и Нагано в планинската централна част на страната, а няколко часа по-късно понижи равнището на тревога с една степен.

Жертвите на проливните дъждове в Япония станаха 50

"В тези зони валежите достигат невиждани равнища. Твърде възможно е вече да има природни бедствия, особено в районите с висок риск от наводнения или свлачища", каза японски синоптик.

Още в събота сутринта обширни райони от югозападния остров Кюшу бяха наводнени заради проливни дъждове, които предизвикаха и свлачища.

Говорителят на правителството Йошихиде Суга потвърди днес, че 52-ма души са починали от уикенда насам, като добави, че още трима души се смятат за загинали. Броят на жертвите може още да нарасне, тъй като десетина души продължават да са в неизвестност. Властите освен това проверяват дали други шест смъртни случая са свързани с лошото време.

Близо 40 са загиналите при наводненията в Япония

Около 80 000 спасители бяха изпратени в пострадалите през последните дни райони, включително военни. Издадени са препоръки за евакуация на около 1,4 милион души, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.07.08 | 11:13

2
Сигурно от ковида ще да са умряли! Със съпътващо заболяване - удавяне!

2020.07.08 | 11:08

1
Един комундел вчера се изказа, че Фандъкова е виновна за наводнението в София, защото било калпаво строителството на отводнителните канали и шахти. За Япония, кой трябва да обвиним сега, необходимо ли е да се обвинява някой, след такова бедствие?

Добави коментар

Водещи новини