Успех по време на зараза в Токио

  • 05 юли 2020 15:55

  • 655
  • 0
Успех по време на зараза в Токио
© Getty (архив)

Губернаторът на Токио Юрико Коике печели втори мандат на поста, съобщи АПА, като се позова на прогнозни резултати след края на днешните регионални избори в японската столица.

Нейната изборна победа стана факт благодарение на обществената подкрепа за нейните действия срещу коронавирусната епидемия - въпреки наблюдаваното напоследък увеличаване на броя на заразените, породило опасения, че разпространението на коронавируса отново се ускорява.

В победната си реч Коике обеща да направи всичко по силите си, за да предпази жителите на Токио от заразата. "Най-належащата задача са мерките срещу коронавируса", каза тя. "Сега е много важно да се подготвим за възможна втора вълна, а колкото до мен, аз ще продължа със същата решителност да предприемам необходимите стъпки", каза още губернаторът.

Японската телевизия съобщи, че 74 процента от анкетираните в проведените от нея проучвания екзит пол са подкрепили Коике, а 63 на сто са изразили одобрение за действията й по отношение на кризата с коронавируса.

Шестдесет и седем годишната Коике е първата жена начело на Токио. Тя е разглеждана като потенциален кандидат за наследник на японския премиер Шиндзо Абе, чийто мандат изтича през септември догодина. Засега Коике казва, че нейното внимание е съсредоточено върху опазването на живота на 14-милионното население на Токио - мегаполис, чиято икономика възлиза на 1 трилион долара, отбелязва АП.

В края на миналия месец броят на новите заразени в японската столица отново започна да се увеличава. Вчера потвърдените случаи достигнаха 131 за 24 часа и така за трети пореден ден надхвърлиха 100. Това беше и най-големият брой нови заразени през последните два месеца.

В Токио втори пореден ден регистрират над 100 новозаразени с коронавирус

В национален план също се наблюдава увеличаване на случаите през последните седмици. Общият брой на потвърдените заразени в Япония е около 19 700. 977 от тези хора са починали.

Последвайте канала на

655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини