Премиерът на Хонконг: Новият закон се отнася за малка група престъпници

Мнозинството от хората в Хонконг ще запазят своите основни права при новия закон за сигурността, приет от Китай, защото той се отнася за малка група престъпници. Това заяви ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг Кари Лам пред Съвета за права на човека към ООН, цитирана от ДПА и Ройтерс.

Във видео обръщение към световната правозащитна агенция Лам оправда закона с аргумента, че правителството в Пекин не може да пренебрегва съпроводените с насилие протести, както и призивите за независимост и външната намеса. Според нея законът "запълва празнина" в законодателството и няма да наруши автономията на Хонконг.

Китай отвръща на САЩ заради Хонконг

"Основните права и свободи на преобладаващото мнозинство жители на Хонконг ще бъдат защитени", декларира Лам. По думите й законът наказва стачките, подкопаването на държавната власт, терористичните дейности и съглашателството с чужди сили. Тя обвини в двоен стандарт чуждестранните правителства, които критикуват закона, и каза, че всяка държава има правото да приема национално законодателство за сигурността.

Часове по-рано парламентът на Китай одобри закон за националната сигурност в Хонконг, с който бяха създадени предпоставки за най-радикалните промени в начина на живот в бившата британска колония откак пред 23 години тя бе предадена на Китай, припомниха информационните агенции.

ЕС осъжда закона за националната сигурност на Хонконг

Коментари

  1. 2020.07.01 | 06:36
    Малоумните британци бяха излъгани от комунистите като първокласници. Какъв де6ил трябва да си, че да вярваш на комунисти?
  2. 2020.06.30 | 17:59
    По думите й законът наказва стачките, Какво да говорим повече.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет