Северна Корея с остро предупреждение към САЩ

  • 11 юни 2020 07:23

  • 2299
  • 8
Северна Корея с остро предупреждение към САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Северна Корея предупреди днес САЩ да не се бъркат в междукорейските дела, ако искат предстоящите президентски избори да протекат гладко, предаде Ройтерс и БТА.

Предупреждението дойде, след като американският Държавен департамент заяви, че е разочарован от това, че Северна Корея е прекъснала горещата линия за комуникация с Южна Корея.

КНДР обяви, че от днес на обяд прекъсва всички връзки с Южна Корея

"Ако САЩ си наврат носа в делата на другите с лекомислени забележки, вместо да се грижат за вътрешните си дела във време, в което тяхната политическа ситуация е във възможно най-голямата бъркотия, то това може да доведе до неприятни неща, с които трудно ще могат да се справят", се казва Куо Джон Гун, генерален директор на дирекцията за въпросите, свързани със САЩ, към севернокорейското външно министерство.

"САЩ трябва да си държат езика зад зъбите и да си гледат собствените си вътрешни проблеми, освен ако не искат да преживеят нещо, от което ще им се изправи косата", допълни той.

"Това би било добре не само за американските интереси, но също и за гладкото протичане на предстоящите президентски избори", допълни севернокорейският дипломат.

Засега не е ясно какво би направила Северна Корея, за да създаде проблеми на кампанията по преизбиране на Доналд Тръмп или да наруши президентските избори, казват анализатори. Те допълват, че ако има провокация, това може да обедини хората около настоящия държавен глава на САЩ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2299 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2020.06.11 | 13:11

8
На рижавото чучело и Северна Корея му размаха пръст. Ега ти и деб*ила.
Анатема на СашоНереза и на СулЮПасситто

2020.06.11 | 12:01

7
Евала !

2020.06.11 | 11:43

6
Началото на края на Щатите, започна с избирането на Тръмп за президент. Това, ако не го разбере обикновения Американец, САЩ ще спрат да съществуват, запомнете го.
Tedi

2020.06.11 | 09:14

2
Ha sega da te vidim trimpppp

2020.06.11 | 11:32

5
Като Северна Корея за някои от вас е слаба военно и т.н. , защо не я превзеха така, както Ирак и свалиха Садам?! Един Виетнам им еВа веко... Сверна Корея в момента има редовно служести военни сигурно милион и половина. Проверете. Ядрено оръжие също....да....те са никой! Малкия Мук си прай кото му е кеф и не е глупав. Ако пръв направи филм, целия свят ще го осъди и край със Северна Корея...НО, ако е нападнат, има оправдание. Нали Русия и Китай им пращат храна и тайно стоят зад него....Той е от бруталните кумонисти...гадните. Но е фанатик и не му пука. Всичко дава за военните, защо ? Кът са толкова демократични Хамериканците и искат да освободят народите от тирания, не го пипат? Дето той се води последния тотален главнокомандващ на тази планета. Той е като крал, само, че под друга форма. Със Северна Корея шега не бива, защото ще стане мяу. Човека ракета е луд, ама сестра му е още повече...
к

2020.06.11 | 11:16

4
Пак ли ще изпратят една канонерка с десантчици да превземат тихоокеанското крайбрежие на хамериканците? Предния път , през 80-те се бяха позагубили на 50 метра от плажа. Велика сила са тия теснооките. С едно изречение трепат хората със смях.
ПМ

2020.06.11 | 07:41

1
А, Северна Корея, кои бяха?

2020.06.11 | 09:46

3
Военна сила са и то много, много голяма...! Това им стига да си позволяват да говорят и заплашват. По-важното е ние кои сме, щото няма нафта за танковете ни, които са останали.... Народа там го е страх от Човека Ракета, но повече мрази запада и никога няма да предаде малкия Мук, та ако ще още 100 години да гладуват. Па и не се знае на сто процента какво е положението там. Медиите ни показват само едната страна на монетата, но тя винаги има две. Който е живял там да каже. Аз не твърдя нищо на сто процента. Просто разсъждавам и търся логиката в нещата.

Добави коментар

Водещи новини