Мощен ураган връхлетя Япония

  • 03 април 2012 17:53

  • 1036
  • 1
Мощен ураган връхлетя Япония
©

Мощен ураган връхлетя цяла Япония. При различни инциденти са загинали най-малко четирима души, а десетки са пострадали, съобщи ИТАР-ТАСС.

В град Номи, префектура Ишикава на брега на Японско море силните пориви на вятъра са съборили на земята 82-годишна жена, която починала от нараняванията по главата. В същата префектура при падане е загинал пенсионер. Двама мъже на две различни места са били размазани от паднали върху тях отломки от разрушени от вятъра постройки.

Работници са били събаряни от вятъра от строителни скелета. Един от тях е със счупен гръбначен стълб.

Мощните пориви на вятъра са създали проблеми в транспорта. Отменени са над 700 полета между различни градове в страната. Международното летище Нарита в Токио обаче засега работи в обичаен режим. Не са заминали по разписание десетки скоростни влакове "Шинкансен" и десетки други композиции.

В Токио не се движат към 30 на сто от градските влакове, забранено е да пътуват фериботите. Ветровете преобърнаха 11 камиона на магистралите около град Тояма.

Ураганът, предизвикан от рязък спад в атмосферното налягане, е сравним по сила с мощен тайфун. Скоростта на вятъра край град Вакаяма достига почти 42 метра в секунда, а 25 метра в секунда по принцип са достатъчни, за да повалят човек на земята.

На много места вълните достигат 6-10 метра височина. Синоптиците предупредиха за морски бури в редица райони, включително Токио.

Повечето частни компании в Токио освободиха служителите си да си отидат по домовете преди края на работния ден. Метеорологичното управление призовава японците да не излизат, ако не е крайно наложително.

Последвайте канала на

1036 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
aloooo

2012.04.04 | 00:59

1
smenete snimkata... tova e snimka ot severna amerika, ne japan...

Добави коментар

Водещи новини