Tермокамера пази Ердоган в турския парламент

  • 11 март 2020 17:04

  • 2915
  • 2
Tермокамера пази Ердоган в турския парламент
© Gettyimages

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се появи днес в турския парламент с охранител с термокамера, който проверяваше хората, с които се среща, за висока температура, която би могла да бъде свързана с коронавируса, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Охранителят сканираше журналисти и политици, които се тълпяха около турския лидер, който пристигна в парламента в деня, когато в страната беше потвърден първият случай на коронавирус.

Ердоган по-късно каза на членовете на неговата Партия на справедливостта и развитието, че Турция предприема адекватни мерки за защита на гражданите си. "Нито един вирус не е по-силен от нашите мерки", каза той.

Официален представител от президентството посочи, че термокармерата може да бъде използвана при бъдещи публични появи на Ердоган, за да се ограничи излагането му на коронавируса, предава БТА. 

66-годишният президент избягваше ръкостискания с официални представители тази седмица, като поставяше ръка върху сърцето си вместо това, по време на среща с председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в в Брюксел и с новоакредитираните посланици в Анкара.

И в двата случая той даваше лаконично обяснение за действията си: "Корона!"

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2915 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Pleadians Love

2020.03.14 | 22:06

2
Pleqdiancite 6te mu vidqt smetkata 6tot toq bokluk e reptil a pleqdiancite gi mrazat

2020.03.11 | 17:32

1
Няма да го опази

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини