Домашно куче е поставено под карантина в Хонконг заради съмнение за зараза с коронавируса

  • 28 февруари 2020 11:50

  • 1731
  • 0
Домашно куче е поставено под карантина в Хонконг заради съмнение за зараза с коронавируса
© gettyimages

Куче, собственост на пациент с коронавирус, е поставено под карантина в Хонконг, след като взетите назални и орални проби са дали "слабо позитивен" резултат, съобщава БТА, позовавайки се на местните власти.

Домашният любимец ще бъде подложен на допълнителни тестове, за да се определи дали е прихванал болестта или резултатът се дължи на "замърсяване от заобикалящата среда".

 

ЕК със специални препоръки към служителите си, завърнали се от Италия Кучето, което не е проявило никакви симптоми, ще остане под карантина две седмици.

От хонконгското Министерство на земеделието, риболова и резерватите отбелязват, че на този етап няма доказателства, че домашни любимци могат да се заразяват с вируса, причиняващ болестта COVID-19. Властите обаче препоръчват питомците на заразени пациенти да бъдат поставяни под карантина, за да се гарантира здравето на населението и животните, както и стопаните да мият старателно ръцете си, след като са галили домашните си любимци.

В сайта на Световната здравна организация (СЗО) също се посочва, че засега няма доказателства, че домашни питомци могат да се заразяват с новия коронавирус.

Последвайте канала на

Novini.bg
1731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини