Медицински сестри в Ухан молят за международна помощ в борбата с коронавируса

Докато се опитват да се преборят с огнището на COVID-19, медицинските служители в китайския град изнемогват физически и психически от безкрайната работа, новите случаи на пациенти с коронавируса и страха от самата зараза.

Медицинските сестри в Ухан - градът, от който плъзна епидемията с коронавирус COVID-19, припадат на работа, развиват болезнени обриви по кожата, язви, хипогликемия, хипоксия и страдат от психическо изтощение.

Това е причината две от медицинските сестри в Ухан да публикуват емоционална молба за помощ към останалия свят в престижното медицинско списание The Lancet.

Коронавирусът е бил предвиден в роман на ужаса още през 1981 г.

"Въпреки че сме професионални медицински сестри, ние също сме хора. Както всички останали, ние изпитваме безпомощност, безпокойство и страх", пишат медицински сестри, дошли в Ухан от болници в Гуанджоу.

"Условията и обстановката тук в Ухан са по-тежки и екстремни, отколкото някога бихме могли да си представим", споделят медицинските сестри.

"Молим медицинските сестри и медицинския персонал от други страни в света да дойдат сега в Китай, за да ни помогнат в тази битка", пишат те.

Коментари

 1. 2020.02.28 | 09:21

  Ако наистина има СЗО, ще им помогнат. Там наистина положението е много тревожно.

 2. 2020.02.27 | 23:57

  А като ходите във ресторанти и ядете живи кучета,прилепи и всякаква др сган повикахте ли някой ? Всеки нормален човек знае всичко що е щъкало трябва да мине през термична обработка ама вие не със клечките и голяма работа

 3. 2020.02.27 | 18:34

  Защо на снимката линейката е турска

 4. 2020.02.27 | 17:16

  Тръгват ,ей ся на .

 5. 2020.02.27 | 16:26

  Сърцераздирателно наистина! Тежко им е положението!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет