Още 99 носители на коронавируса бяха установени на круизния кораб в Япония

  • 17 февруари 2020 12:57

  • 668
  • 0
Още 99 носители на коронавируса бяха установени на круизния кораб в Япония
© Getty Images

Японското министерство на здравеопазвването съобщи днес, че още 99 души на круизния кораб, поставен под карантина в пристанище Йокохама, са дали положителни проби за новия коронавирус, с което общият брой на случаите на плавателния съд стана 454, предадоха БТА и ДПА.

Японските здравни власти досега са изследвали общо 1723 души на борда на "Даймънд принсес", където имаше 3700 пътници и екипаж, съобщи обществената телевизия Ен Ейч Кей.

От тези 99 случая, 43 са на японци, посочи още министерството. Сред новоустановените случаи на зараза има и рускиня. Това е първи случай на заразен руски граждани на борда "Даймънд принсес", предаде ТАСС. Предстои прехвърлянето на рускинята в болница.

На круизния кораб в Япония има 40 заразени с коронавирус американци

Смята се, че жената е първият руски гражданин, заразен с новия вирус, отбелязва Ройтерс. В Русия бяха открити два случая на заразата, но те са китайски граждани.

"Даймънд принсес", чийто собственик е "Карнивал круизис", беше поставен под карантина на 4 февруари в условията на разрастваща се пандемия от новия коронавирус, появил се в китайски град Ухан.

Поне 65 души, носители на вируса, са прехвърлени на брега в Япония.

Японският министър на здравеопазването Кацунобу Като предупреди вчера, че Япония навлиза в "нова фаза" на вирусната инфекция. Вече се установяват нови случаи на зараза у хора, които не са се върнали от Китай, където е огнището на епидемията, и не са били в контакт с хора от Китай.

Китай съобщи, че досега с вируса са се заразили над 70 000 души, а броят на смъртните случаи в страната е достигнал 1700, посоча ДПА.

Последвайте канала на

Novini.bg
668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини