Китай постави под карантина и банкнотите

  • 15 февруари 2020 14:02

  • 2795
  • 2
Китай постави под карантина и банкнотите
© Getty (архив)

Китай почиства и поставя под карантина банкноти, които са в обращение, за да ограничи разпространението на коронавируса.

Това съобщи днес централната банка, която отново потвърди подкрепата си за компаниите, срещащи затруднения заради епидемията, предаде Франс прес.

Банките използва ултравиолетови лъчи, за да дезинфектират банкнотите, преди да ги заключат и изолират за седем или 14 дни, обясни Фан Ифей, заместник-управител на китайската централна банка.

В Европа е регистриран първи смъртен случай от коронавирус

Трябва да защитим сигурността и здравето на хората, използващи пари в брой, допълни Фан и уточни, че трансферите на банкноти между провинции са прекратени.

Централната банка изглежда реагира на все по-голямото нежелание на китайците да използват пари в брой от страх да не са заразят.

Според Световната здравна организация коронавирусът COVID-19 се предава основно по въздушен път, например чрез капките слюнка, и чрез физически контакт, но също и чрез докосване на заразени повърхности, припомня АФП.

Последвайте канала на

2795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
надрусан педал

2020.02.15 | 15:43

2

или циганин-паразит.

гл шеф

2020.02.15 | 15:14

1

до. цал свят от гл. щеф. на тайно разузнаване. българи ние сме се сменили с най болните хора. с силният вирос. и утре се сменяваме с вас българия. ще има смъртни случей . много. помнете нащият румен. йорданов. вие сами щеси умрете...

Добави коментар

Водещи новини