Китай съобщи за 73 нови смъртни случая вследствие на коронавируса

  • 06 февруари 2020 06:34

  • 1968
  • 1
Китай съобщи за 73 нови смъртни случая вследствие на коронавируса
© gettyimages

Нови 73 души са починали в континентален Китай вчера вследствие на епидемията от коронавируса. С това общият брой на починалите става 563.

Това съобщиха китайските здравни власти, цитирани от Ройтерс. Националната комисия по здравеопазването заяви, че в цял Китай през вчерашния ден е съобщено за 3694 нови случая на коронавируса, с което общият брой става 28 018. Още десет души на борда на круизния лайнер в пристанището на Йокохама са дали положителна проба за коронавируса, съобщи днес японската телевизия, като се позова на здравното министерство в Токио.

СЗО призова световната общност да задели 675 млн. долара за борба с новия коронавирус

Около 3700 души са заплашени от това да се наложи да изкарат най-малко двуседмична карантина на борда на круизния кораб. Лайнерът се оказа блокиран от световната епидемия на коронавируса, след като 80-годишен мъж от Хонконг дал положителна проба, след като слязъл от кораба в края на миналия месец.

Пътници на круизен кораб дадоха положителна проба за коронавирус

За вируса се проверяват и 3600-те пътници на борда на друг круизен кораб, този път в Хонконг, след като трима пасажери от предишно пътешествие, са диагностицирани с вируса, предаде БТА, цитирайки АП. Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви, че два пристанищни терминала, включително този, на който в момента корабът е поставен под карантина, ще бъдат затворени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1968 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло

2020.02.06 | 08:25

1

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Добави коментар

Водещи новини