Трима българи ще бъдат евакуирани утре от Китай

  • 31 януари 2020 13:52

  • 511
  • 0
Трима българи ще бъдат евакуирани утре от Китай
© gettyimages

Българите, намиращи се в момента в Китай, ще бъдат изведени с германски и френски самолети, увери външният ни министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Трима българи са изявили желание да бъдат евакуирани от град Ухан, където се зароди епидемията от короновирус.

По думите ѝ, българските власти са съдействали за извеждане на гражданите ни.

"Един от хората е с двойно гражданство, той ще бъде изведен от Ухан с германски самолет. Останалите двама ще бъдат евакуирани с френски самолети утре", посочи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Захариева категорична: В готовност сме да изпратим самолет за българските граждани в Ухан

Четирима са българите в град Ухан, откъдето тръгна заразата. Трима от тях са пожелали да се върнат у нас. Те ще кацнат на европейско летище, но не се знае къде точно ще прекарат карантинния период, задължителен след престой в Китай. Това зависи от държавата, в която ще кацнат, поясни Захариева и припомни, че правителството е готово при нужда да изпрати и правителствен самолет, за да се завърнат тримата ни сънародници у нас. Външният министър посочи, че всичките българи се чувстват добре и нямат признаци за заболяване.

Всички европейски граждани ще пътуват на борда на няколко самолета след като ЕК задейства вчера по искане на Франция механизма за гражданска защита, за да евакуира европейски граждани от Китай.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини