Китай: Новата вирусна епидемия може да бъде поставена под контрол

Здравните власти в Китай заявиха днес, че епидемията от новата разновидност на коронавирус може да бъде поставена под контрол, предаде БТА.

Това е първата официално изявление на Националната здравна комисия в страната, след като в края на декември бе съобщено за разпространението на вируса. Пътят на предаване на заразата още не е проучен докрай, и още не е известен източникът на вируса, казаха от ведомството.

Първи случаи на новия коронавирус в Япония и Тайланд

В съобщението си комисията добавя, че ще засили наблюденията си в дните около честването на Новата година по лунния календар следващата седмица (от 24 до 30 януари).

По традиция голям брой китайци пътуват из страната, за да отбележат празника с роднини и приятели. Китайското правителство започва да активизира общонационални мерки за контрол в опит да предотврати разпространението на новия коронавирус.

Смъртоносната китайска болест тръгна по света

Според изявлението на Националната здравна комисия властите възнамеряват да организират специално патриотично движение в здравеопазването. Паралелно китайски експерти ще търсят първоизточника на вируса, проследявайки мутациите му. В периода на почивните дни около новогодишните празници медицинските учреждения ще работят в извънреден режим с постоянни дежурства.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет