Хакери от Северна Корея откраднали информация от "Майкрософт"?

Корпорацията "Майкрософт" съобщи, че е установила контрол над уебдомейни, използвани от хакерска група на име "Талиум", за да краде информация, предаде Ройтерс.

За "Талиум" се предполага, че действа от Северна Корея, заяви "Майкрософт" в блогова публикация. Хакерите са атакували държавни служители, мозъчни тръстове, представители на университети и физически лица, работещи по въпроси, свързани с разпространението на ядрените оръжия.

''Майкрософт'' обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки

Повечето от мишените са в САЩ, както и в Япония и Южна Корея, заяви компанията.

"Талиум" примамвала жертвите чрез техника, известна като "спиър фишинг" (spear phishing), при която се използват надеждно изглеждащи на пръв поглед имейли.

"Майкрософт" заяви, че е установила контрол над 50 уебдомейна, използвани от групата за операциите й, което станало след заведено дело в съд в американския щат Вирджиния срещу хакерската група и издадена след това съдебна заповед.

"Талиум" използвала и зловреден софтуер, за да компрометира системи и да краде данни. Тя е четвъртата национално-държавна хакерска група срещу която "Майкрософт" предприема правни действия, заяви компанията.

Коментари

  1. 2019.12.31 | 12:37

    Браво на Талиум. А за потърпевшите - ум царува, ум робува, ум патки пасе ;)

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Азия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет