Карлос Гон избяга от японското правосъдие в Ливан

  • 31 декември 2019 09:09

  • 589
  • 1
Карлос Гон избяга от японското правосъдие в Ливан
© Getty Images/Guliver (архив)

Бившият председател на борда на директорите на "Рено-Нисан" Карлос Гон потвърди в кратко съобщение, разпространено чрез негови представители днес, че е напуснал Япония, където го очаква съдебен процес, и е в Ливан, предадоха Асошиейтед прес. .

Гон заяви, че "не е избягал от правосъдието, а от несправедливост и политическо преследване", че "повече няма да бъде заложник" на "пристрастна японска правосъдна система, където вината е презумпция" и че "най-сетне ще може да комуникира свободно с медиите" и с нетърпение очаква "това да започне още тази седмица".

Шефът на Нисан плати 4,5 млн. $ за свободата си

Гон бе арестуван в Япония преди около година по различни обвинения във финансови злоупотреби и бе освободен под парична гаранция при условия, непозволяващи пътуване в чужбина. Той многократно е заявявал, че е невинен и че властите са скалъпили обвиненията срещу него, за да предотвратят планирано по-тясно сливане между "Нисан" (Nissan Motor Co) и "Рено" (Renault SA).

Гон бе под домашен арест в Токио от март при строги условия, включващи предаването на паспорта му на властите, припомня Ройтерс. Той не спомена как е напуснал Япония.

Възможно е да е заминал без разрешение и под чуждо име, твърди източник от националната имиграционна служба пред японската телевизия Ен Ейч Кей, цитирана от ТАСС. В Токийския окръжен съд са потвърдили, че условията на домашния арест не са променени и той не е получавал разрешение за излизане от Япония, предаде агенция Киодо.

Последвайте канала на

БТА
589 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дано

2019.12.31 | 11:44

1

го намери якудза,този тарикат-крадец.

Добави коментар

Водещи новини