Демонстрантите в Хонконг продължават протестите си и по Коледа

  • 25 декември 2019 19:58

  • 397
  • 0
Демонстрантите в Хонконг продължават протестите си и по Коледа
© Getty (архив)

Спорадични стълкновения избухваха и днес в Хонконг между демонстрантите и полицията за борба с безредиците след ожесточените сблъсъци вчера, които прокитайската местна власт осъди, обвинявайки безотговорните и егоистични метежници, че са провалили коледните празници на съгражданите си, предаде АФП.

"Подобни незаконни действия не само нарушиха празничната атмосфера, но и причиниха щети на местната търговия", заяви днес в акаунта си във Фейсбук ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг Кари Лам. Тя предупреди, че правителството ще направи всичко възможно за опазване на реда и законността и за възстановяване на спокойствието, посочва ДПА.

Си Цзинпин изрази подкрепа за лидерката на Хонконг

В квартал Мон Кок, предпочитано място за пазаруване и арена на чести сблъсъци в последните шест месеца, полицията използва масирано сълзотворен газ, за да разгони множеството, което атакуваше полицаите, съобщи кореспондент на АФП.

Газ също е бил използван в най-малко два мола при стълкновения между полицията и демонстрантите. Арестувани са голям брой протестиращи младежи, част от тях - от цивилни полицаи, смесили се с тълпата. Все пак днешните сблъсъци не са били толкова остри като вчерашните.

Над 6000 арестувани при протестите в Хонконг

Последвайте канала на

БТА
397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини