Южна Корея ще сваля ракетата на Пхенян

  • 26 март 2012 09:53

  • 1100
  • 1
Южна Корея ще сваля ракетата на Пхенян
©

Южна Корея е готова да свали севернокорейската ракета, ако тя се отклони от курса и навлезе във въздушното пространство под контрола на Сеул, предаде РИА Новости.

"Проучваме мерки за проследяване и унищожаване на севернокорейската ракета, ако тя се отклони от траекторията си и навлезе в нашето въздушно пространство", заяви представител на Министерството на отбраната на Република Корея, цитиран от агенцията. Той отбеляза , че Сеул не може да не реагира на ракетните изпитания на Корейската народнодемократична република, които Южна Корея определя като провокация и заплаха за стабилността в региона. По-рано президентът на страната Ли Мен Бак призова КНДР да се откаже пускането на ракетата, като заплаши Пхенян с ответни действия. Думите на държавния глава на азиатската държава прозвучаха след срещата му с президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Севернокорейските медии разпространиха новината за планирано изстрелване на спътник в средата на април. Опитът е насрочен за 100-годишнината от раждане на основателя на комунистическата държава и дядо на сегашния ръководител Ким Чен Ун - Ким Чен Ир. Желанието на Пхенян бе разкритикувано от САЩ, Русия и Франция. Генералния секретар на ООН Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като нееднократно призоваваше КНДР да преразгледа решението и да следва разпоредбите на резолюцията на световната организация, забраняваща на комунистическата държава да разработва ракети при продължаването на ядрената си програма.

Пхенян настоява за мирния характер на космическата си програма, но международната общност се опасява, че ракетите могат да бъдат използвани за пренасяне на ядрени бойни глави. При факта, че Северна Корея съществува благодарение на международната хуманитарна помощ, малцина виждат целесъобразността от космически полети.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1100 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mario

2012.03.26 | 12:12

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!Eдин прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00. След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук:http://signup.wazzub.info/?lrRef=e5d0f2e7

Добави коментар

Водещи новини