Япония отпуска 1,2 милиарда долара за районите, пострадали от тайфуни

Правителството на Япония одобри днес извънреден пакет финансова помощ от 130 млрд. йени (1,2 млрд. долара) за районите, които пострадаха от тайфуни през септември и октомври, предаде ТАСС.

По данни на японската обществена телевизия над една трета от тази сума ще бъде насочена към възстановяване на повредени домове и инфраструктура. С част от средствата ще бъде компенсиран туристическият сектор - чуждестранните туристи, които решат да посетят пострадалите райони, ще получат отстъпка за настаняване в хотелите от 5000 йени (45 долара) дневно. Отстъпките ще са в сила от декември 2019 г. до март 2020 година.

При наводненията и свлачищата, предизвикани от тайфуните "Факсай" и "Хагибис" в Япония загинаха над 90 души.

По данни на министерството на околната среда щетите за селското стопанство и риболова се равняват на над 218 млрд. йени (1,9 млрд. долара).

На 8500 селскостопански обекта са повредени напоителните системи, пострадали са посеви на обща площ 14 000 хектара. Значителни щети са нанесени на риболовни пристанища, крайбрежни фабрики за преработка на морски продукти, по над 70 реки има разрушения на крайбрежни алеи и защитни съоръжения.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет