Четири са вече жертвите от новите порои в Япония

  • 25 октомври 2019 20:07

  • 542
  • 0
Четири са вече жертвите от новите порои в Япония
© gettyimages

Най-малко четири са до момента жертвите от поройните дъждове, които се изсипаха над източна Япония през последните часове, предаде Ройтерс.

Редица придошли реки наложиха да бъдат евакуирани стотици хиляди души само две седмици, след като страната бе връхлетяна от тайфуна Хагибис, чиито последствия все още се преодоляват. Четирите жертви са в префектура Чиба източно от Токио, съобщи обществената телевизия Ен Ейч Кей. Още двама души са изчезнали и се издирват. Там са издадени нареждания за евакуация на 80 000 души. В много райони на префектурата е прекъснато електричеството. На някои места то не е възстановено още от предишния тайфун.

Има редица земни свличания върху подгизналите от вода терени. В някои места за половин ден се изсипа цялата средномесечна норма валежи. В град Ушику в същата префектура са паднали 283,5 л за 12 часа. Властите предупредиха, че има риск от нови земни свличания и наводнения, особено в райони със скъсани диги и бентове, които все още не са поправени след Хагибис. Правителството поиска да бъдат евакуирани от домовете им над 340 000 души и в префектура Фукушима поради опасност от свлачища.

Над Токио също валя обилно през по-голямата част от днешния ден, преди облаците да се изнесат на север. Това наложи да бъдат пренасочени някои полети от столицата към други летища, съобщи БТА, цитирайки Ен Ейч Кей.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини