Арестуваха трима австралийски граждани в Иран

  • 11 септември 2019 07:34

  • 395
  • 2
Арестуваха трима австралийски граждани в Иран
© getty images (архив)

Трима австралийски граждани са били арестувани в Иран, съобщи австралийското правителство, предадоха световните агенции.

Министерството на външните работи и на търговията предоставят консулска помощ на семействата на тримата задържани, каза правителствен говорител, без да навлиза в повече подробности.Арестите бяха извършени след серия от задържания от Техеран на западняци.

Според британския "Таймс" задържаните са две жени с британо-австралийско гражданство и австралийския приятел на едната от тях, допълва Ройтерс.

Тримата били задържани при два отделни инцидента. Те се намират в един и същи затвор в Техеран, където е и британо-иранската хуманитарна работничка Назанин Загари-Ратклиф, арестувана от 2016 г. по обвинения в шпионаж. Според "Таймс" една от задържаните жени е блогър, пътуваща из Азия с австралийския си приятел, а другата е завършила Кембридж и после е започнала да преподава в университет в Австралия.

Последвайте канала на

БТА
395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гл. шеф на тайно разузнаване

2019.09.11 | 13:54

2

до. българия и цял свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. г. пр. радев. вписвамеви да знаете за нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. румен нее шпионин. с нас съкретно тайно разузнаване има българин. направетеси сметка колко години нашият румен го снемат по враждата психически. ние за румен щесе бориме до край. от довечера румен няма дасе известява. той може да издържи с години напред. защото румен го сменяме. и гледаме навсякаде. г. радев. свикайте си правителстгвото. и се разберете за румен. ние искаме румен да бъде освободен. срамота. всекидневно получаваме информация за румен че полицията в. гр. кюстендил. и съседите на румен искали да вкарат румен в ареста и в психото. невили стигнаха тези години. как може дасе гаврите с румен. товае подсадимо. за всекимо. също съседите всекидневно силъжът че румен сее ерчил. и др. простотий. техни също г. радев. румен не вписва тези съобщения. бъдете сигорни. всички.

Пацата Георгиев КПКОНПИ ака КПЦОМБИ

2019.09.11 | 08:13

1

Нашият лидер Боко ще съдейства да ги освободят

Добави коментар

Водещи новини