Демонстрантите в Хонконг са млади, образовани и недоволни

Повечето от демонстрантите в Хонконг са завършили висше образование, близо половината са на около 20 години и почти всички мразят полицията, предаде Франс прес, цитирайки университетско изследване на продемократичното движение в китайския специален административен район.

За десет седмици на демонстрации милиони хора се включиха в протестните прояви. Публикуваното днес проучване на учени от четири хонконгски университета разкри профила на демонстрантите.

Петдесет и четири процента от тях са мъже, а 46 процента - жени. От общо 6668 души, взели участие в проучването, 77 процента са с висше образование , а 21 процента - със средно.

Четиридесет и девет процента са на възраст между 20 и 29 години, 19 процента - между 30 и 39, 11 процента - под 20 години, а 16 процента - на 40 и повече години. Петдесет процента от запитаните демонстранти смятат, че са от средната класа, а 41 процента се поставят в социалните низини.

Коментари

  1. 2019.08.15 | 12:18

    И там е същото - САЩ плаща на шепа национални предатели, които да поведат тълпата и да съсипят собственото си общество. Но Китай не е България и краят ще е различен!

  2. 2019.08.14 | 17:42

    aбе и ние ходихме да скачаме и да викаме - кой не скача е червен ама всичко подставено било.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет