Министърът на отбраната на САЩ пристигна на посещение в Сеул

  • 09 август 2019 10:56

  • 153
  • 0
Министърът на отбраната на САЩ пристигна на посещение в Сеул
© Getty Images/Guliver

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър пристигна вчера вечерта на посещение в Сеул, а за днес са планирани негови срещи с южнокорейски представители, предаде Ройтерс.

Това е първата обиколка на Еспър в региона, откакто той беше назначен начело на Пентагона. Тя е в момент на регионални напрежения, вариращи от полемиката между Япония и Южна Корея до това колко трябва да плаща Южна Корея за намиращите се на нейна територия американски военни.

Еспър пристигна в Сеул ден след като американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че Южна Корея е приела да плати много повече, за да подпомогне за покриване на разходите за 28 500-те американски военни в азиатската страна. Тръмп каза, че по въпроса се водят разговори. Но говорителка на южнокорейското министерство на отбраната каза, че разговорите все още не са започнали.

Визитата на Еспър в Сеул става малко след като Северна Корея извърши серия от ракетни изпитания.

Ако по време на визитата на Еспър пък бъде повдигнат въпросът за спора между Япония и Южна Корея, се очаква той да повтори, че те трябва да намалят напрежението и да се фокусират върху рисковете, които идват от Северна Корея и Китай.

Последвайте канала на

БТА
153 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини