Шоу с осъдени на смърт стана хит в Китай

  • 13 март 2012 16:17

  • 1772
  • 1
Шоу с осъдени на смърт стана хит в Китай
©

Съвременният телевизионен зрител много трудно може да бъде изненадан. Темите, които преди бяха забранени вече станаха ежедневие. Но все пак „новатори" в изненадите са китайците.

Тук с огромна популярност се ползва програмата, в която главните герои са осъдените на смърт, съобщава Би Би Си.

Шоуто се нарича „Интервю преди екзекуцията" и вече върви по китайската телевизия от пет години. Излъчва се всяка събота вечерта, в най-гледаното време. Всяко издание събира пред екраните около 40 милиона китайци.

Водещата на предаването Юй Дин отдавна е любимка на народа. Хората я наричат „красавицата сред чудовищата"- заради работата си привлекателната жена трябва редовно да си общува с убийци, въпреки че убийството далеч не е единственото престъпление, за което в Китай могат да те изпратят на гилотината.

До неотдавна в Китай екзекутираха за финансови машинации, неплащане на данъци и контрабанда на произведения на изкуството. За пет години Юй Дин е разговаряла с 200 „смъртници". Китай е първата страна в света по брой на екзекуции. Тук не действа презумцията за невинност, често обвиняемият е осъден на смърт, без дори да може да се види с адвоката си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1772 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хайнрих

2012.03.16 | 19:52

1
Такъв съд трябва за нашите престъпници

Добави коментар

Водещи новини