Тръмп: Ангела Меркел ми е голяма приятелка

  • 28 юни 2019 06:26

  • 715
  • 1
Тръмп: Ангела Меркел ми е голяма приятелка
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нарече германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се "голяма моя приятелка", докато двамата се отправяха за двустранни разговори в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Осака, предаде ДПА.

"Тя е фантастична личност, фантастична жена и за мен е радост, че съм неин приятел", каза Тръмп. Той похвали търговските отношения между САЩ и Германия.

Обикновено Тръмп е критичен към търговския дефицит на САЩ с Германия.

Меркел говори за германските инвестиции в САЩ и каза, че ще повдигне въпроса с Иран в разговора си с Тръмп.

Американският президент каза, че предпочита да бъде с Меркел, отколкото да гледа кандидат-президентския дебат на Демократическата партия в САЩ.

Белият дом съобщи, че двамата са обсъдили "широк спектър от въпроси, включително опасните действия на Иран в Близкия изток, стабилизацията на Либия, на Сахел, а също така и подкрепата за икономическа реформа в Украйна", предаде ТАСС.

"Двамата лидери също така обмениха мнения относно преговорите с Китай и установяването на справедливи стандарти за глобална търговия", добави Белият дом.

Последвайте канала на

БТА
715 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.28 | 08:14

1

ЕВРОАМЕРИКАНСКИЯ БЛОК

Добави коментар

Водещи новини