КНДР: Няма да клекнем на колене пред САЩ

  • 26 юни 2019 09:19

  • 583
  • 0
КНДР: Няма да клекнем на колене пред САЩ
© Getty (архив)

Северна Корея заяви днес, че няма да отстъпи пред санкциите на САЩ и обвини Вашингтон, че се опитва да я постави на колене, предаде АП.

Министерството на външните работи на Корейската народнодемократична република (КНДР) обвини Америка във враждебност към Пхенян и приведе като примери за това неотдавнашните американски доклади за предполагаем трафик на хора и религиозни репресии в Северна Корея. Цитирано бе и изявление на държавния секретар Майк Помпейо, че над 80 процента от икономиката на азиатската комунистическа държава  е под ударите на санкции.

Министерството заяви, че всички това показва необузданото желание на САЩ да поставят Северна Корея на колене чрез санкции, а натискът не само че не намалява изобщо, а се засилва, и то още по-неприкрито. Дипломатическото ведомство на Пхенян посочи, че КНДР не е страна, която ще отстъпи пред санкциите.

Това изявление напомня за пореден път, че Северна Корея продължава да изпитва недоверие към САЩ, въпреки че лидерът Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, и президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския неотдавна си размениха писма, отбелязва АП. Това показва, че двамата лидери се надяват да продължат дипломацията, макар че след провалилата се двустранна среща на върха в Ханой не е известно да е имало други официални срещи между двете страни.

В събота Тръмп пристига на двудневна визита в Южна Корея.

Последвайте канала на

БТА
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини