Индонезиецът Михаил Горбачов е кандидат за депутат в националния парламент

  • 12 април 2019 18:09

  • 574
  • 0
Индонезиецът Михаил Горбачов е кандидат за депутат в националния парламент
© Getty Images

Михаил Горбачов е кандидат на изборите в Индонезия, но не става дума за бившия съветски лидер, сложил край на Студената война, предаде Франс прес.

Пълното име на кандидата е Михаил Горбачов Дом. Той е на 32 години и се кандидатира за депутатско място на изборите на 17 април, когато ще се гласува за президент и за депутати в регионалните и в националния парламент на Индонезия.
Индонезийският Михаил Горбачов разказва, че е кръстен по случайност на съветския лидер.

"Родителите ми бяха сигурни, че ще имат дъщеря. Когато съм се родил, те се стреснали, защото не били подготвени с момчешко име", разказва младият мъж, който е жител на Джакарта. Така той останал без име една седмица. После родителите му се вдъхновили от името на Горбачов, за когото прочели във вестника.

"Баща ми си помислил, че това е хубаво име и тъй като това беше името на влиятелен лидер в СССР, родителите ми решили да ме кръстят на него", разказва индонезийският Горбачов. Той признава, че като юноша името му създавало проблеми и той предпочитал прякора си Горба.

Впоследствие индонезийският Горбачов станал природозащитник и констатирал безсилието си да промени нещата в тази област. Той си казал, че името му може да е предимство за защита на политическата сцена на каузата на околната среда. "Дадох си сметка, че трябва да се ангажирам с политиката, за да видя моите идеи приложени на практика", споделя той.

"Днес си мисля, че името ми е предимство. Хората няма да го забравят, въпреки че могат да забравят лицето ми", допълва индонезийският Михаил Горбачов.

Последвайте канала на

БТА
574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини