Годината на глигана плаши мюсюлмани в Азия

  • 01 февруари 2019 13:30

  • 1244
  • 1
Годината на глигана плаши мюсюлмани в Азия
© Getty (архив)

Много азиатски мюсюлмани се страхуват от идващата Година на глигана, предаде Би Би Си.

Изповядващи исляма в Сингапур и Индонезия изразиха своите притеснения от следващия лунен цикъл. "На 5 февруари за нас започва лош период. Годината е свързана с нечисто според повелите на основателя на нашата религия - пророка Мохамед - животно. Ето защо ние сме много обезпокоени", каза събеседник на британската медийна корпорация.

Според още един мюсюлманин притеснението идва и от факта, че може да обидят свои съседи и приятели, които не изповядват исляма. "По традиция на празника ни подаряват изображение на животното, на което е посветена съответната година. На нас обаче ни е забранено да пипаме свиня", каза мъж, представил се като Мохамед бин Салах.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1244 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пет

2019.02.01 | 14:28

1

Ами като са толкова фанатични да си се скрият по дупките и дочакат да мине годината на Дивата Свиня! Тея и от сянките си ще се цоят и всичко ще им е фатално...ха.ха..такива години е повтарят през 12 год.а как е било преди време? Преувеличяват с глупостите! Свиня не може.а наркотици и цигари да пушат Може! Да си купуват малолетни 12 год. Момичета и да ги насилват и бият .може?! Много честната им вяра...

Добави коментар

Водещи новини