В Китай екзекутираха мъж, извършил нападение с нож в детска градина

  • 07 януари 2019 12:54

  • 732
  • 2
В Китай екзекутираха мъж, извършил нападение с нож в детска градина
© Pixabay

В Китай бе екзекутиран мъж, извършил нападение с нож в детска градина, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия.

Престъпленията, свързани с насилие, са рядкост в страната, но през последните години бяха извършени поредица от атаки с ножове и брадви, много от тях срещу деца, отбелязва агенцията.

През януари миналата година Цин Пънан извършил нападение с кухненски нож в детска градина, за да си отмъсти, че животът му не потръгнал, и заради спор със свой съсед. При атаката били ранени 12 деца.

Съд в Пинсян, в южния автономен район Гуанси-Чжуан, осъдил Цин на смърт. Присъдата била изпълнена в петък, след като била потвърдена от Върховния народен съд.

Въпреки опитите да се намали броят на екзекуциите в Китай, страната остава на първо място в света по изпълнени смъртни присъди, според данни на правозащитни организации, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец член на Върховния народен съд защити смъртното наказание, като заяви, че Китай не може да се откаже от него, за да не разгневи обществеността, която с голямо мнозинство подкрепя неговото прилагане.

Последвайте канала на

Десислава Станева
732 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.01.07 | 13:50

2

Така съдят в Китай. Там примерно ако блъснеш и убиеш човек с колата и ти си виновн ти пада тиквата веднага. Факти - запознат съм, такава ми е работата.

Браво! Нека вземем пример от китайците!

2019.01.07 | 13:07

1

Ако вземат да наказват така и у нас, извращенията от последните години ще намалеят драстично.

Добави коментар

Водещи новини