Въоръжен мъж уби един студент и рани още 11 души в китайски университет

  • 23 ноември 2018 18:45

  • 414
  • 0
Въоръжен мъж уби един студент и рани още 11 души в китайски университет
© Pixabay (архив)

Въоръжен мъж уби един студент и рани още 11 души в технически университет в югозападната китайска провинция Юнан днес, при поредния свързан с насилие инцидент на публично място, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местните власти.

20-годишният мъж с фамилно име Ян ранил девет студенти и двама преподаватели в 11.26 ч. сутринта местно време (03.26 ч. по Гринуич), съобщиха властите на град Анин в социалната мрежа Вейбо, китайска версия на Туитър. Властите не уточниха какво е било използваното оръжие и съобщиха, че случаят се разследва от компетентните органи.

Свързаните с насилие престъпления са относително редки в Китай, особено в големите градове, където сигурността е засилена, въпреки че през последните години бяха извършени серия нападения с ножове, брадви и автомобили, отбелязва агенцията.

Държавните медии съобщиха вчера, че полицията с Североизточен Китай е задържала шофьор, който блъснал автомобила си в група деца пред начално училище, при което загинаха най-малко шест и бяха ранени 17 души, повечето ученици.
През октомври китайската полиция съобщи, че издирва 30-годишен мъж след нападения с нож в северната провинция Хъбей.

През септември в Китай беше екзекутиран мъж, убил девет ученици и ранил 11 при атака с нож в средно училище в централната китайска провинция Шенси през април.

Последвайте канала на

БТА
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини