Изгарянето на Корана уби осем афганистанци (обновена и видео)

  • 22 февруари 2012 11:04

  • 1591
  • 1
Изгарянето на Корана уби осем афганистанци (обновена и видео)
©

Най-малко осем души бяха застреляни и десетки бяха ранени днес при антиамерикански протести в Афганистан, след като вчера в американска военна база бяха изгорени екземпляри на Корана, съобщи АФП.

Шестима са убити и 13 ранени в северната провинция Парван. Демонстрантите се опитали да щурмуват сградата на общината и стреляли по афганистанската полиция. Един демонстрант бил убит в източния град Джалалабад, а друг - в Кабул. Размириците, провокирани от съобщения, че във военната база на САЩ в Баграм край Кабул американски войници са изгорили ислямски светини, продължават в Афганистан втори ден. Хиляди възмутени афганистанци по цялата страна издигат лозунги "Смърт на Америка, НАТО и Карзай!" и настояват за смъртно наказание на виновните военни, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Американското посолство в Кабул съобщи днес, че забранява на персонала си да излиза заради протестите. По-късно днес протестиращи подпалиха жилищен комплекс за чужденци в столицата.

Последвайте канала на

БТА
1591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
myseebenaali

2012.08.21 | 12:42

1
МОХАМЕТ ПО ИЗВЕСТЕН КАТО МОХАБЕТ Е ЗАБРАНИЛ АЛКОХОЛА НО НИЩО НЕ Е КАЗАЛ ДА НАРКОТИЦИТЕ.ЕТО ЗАЩО МОЖЕ ДА СИ НАИ-ГОЛЯМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА НАРКОТИЦИ В СВЕТА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СИ МЮСЮЛМАНИН ИЛИ ПО ТОЧНО МОХАБЕТЧИЯ!

Добави коментар

Водещи новини