11 станаха жертвите на атаката с кола в Китай

  • 13 септември 2018 16:40

  • 789
  • 0
11 станаха жертвите на атаката с кола в Китай
© Getty (архив)

Единадесет са вече жертвите на криминално проявен шофьор, който късно снощи се вряза с кола в хора в парк, съобщиха ДПА и АП, позовавайки се на китайски държавни медии.

В град Миуши, провинция Хунан, където се случи трагедията, на място загинаха трима души. Веднага след това полицията арестува 54-годишния водач. Смята се, че той нарочно е връхлетял с вископроходимия си автомобил си в парка, след това излязъл от колата и нападал хората с нож и лопата, съобщи в. "Пийпълс дейли". При нападението са ранени общо 44 души.

Според вестника извършителят, който е действал сам, може да е бил подтикнат от желание да отмъсти на обществото. Това изглежда изключва версията за тероризъм, въпреки че се твърди, че в миналото мюсюлмански сепаратисти от тюркския етнос уйгури са използвали превозни средства за нападения. Според предварителното разследване нападателят е съден за много престъпления, сред които има трафик на дрога, кражби и умишлено нанасяне на телесна повреда.

Пекин ограничава продажбата и притежанието на оръжие и атаките срещу много хора обикновено са извършвани с нож или самоделни взривни устройства.

Последвайте канала на

БТА
789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини