Ирански генерал: Ако САЩ започнат война, Иран ще я приключи

  • 26 юли 2018 15:11

  • 4946
  • 4
 Ирански генерал: Ако САЩ започнат война, Иран ще я приключи
© Getty Images/Guliver (архив)

Ако Вашингтон започне война, Техеран ще я приключи, предупреди генерал Касем Солеймани, оглавяващ елитните сили Кудс на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, цитиран от световните агенции.

"Ние сме близо до вас, колкото не можете и да си представите", предупреди иранският генерал в цитирана от Ройтерс реч в централния град Хамадан. "Елате. Ние сме готови. Ако вие започнете войната, ние ще я приключим", добави той, заявявайки, че американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се държи като в кабаре.

"Вие знаете, че тази война ще разруши всичко, което притежавате", подчерта Солеймани, обръщайки се към президента на САЩ. "Вие познавате нашата сила в региона и нашите възможности в асиметрична война. Ние ще действаме и ще работим", обеща той.

Тръмп заяви по-рано, че Иран ще понесе последствия, ако заплашва САЩ. Вчера иранският президент Хасан Рохани заяви, че няма нужда да отговаря на всякакви безсмислени според него коментари. Генерал Солеймани обаче каза, че като войник е негов дълг да отговори, посочва Асошиейтед прес.

Солеймани предупреди САЩ да не изпращат военни сили в Червено море и заяви, че то вече не е безопасно за техни войници, предаде ТАСС. "Силите Кудс са враг на американския войник. Препоръчвам на президента Тръмп да си спомни предишните президенти на САЩ и да не повтаря грешките им", добави иранският генерал, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2018.07.26 | 23:10

4
Ядрена офанзива на целия арабски свят ше реши много бъдещи проблеми. Те така или иначе няма да еволюират
идва Края

2018.07.26 | 17:22

3
на чифутландия.
асд

2018.07.26 | 17:07

2
несе ли надценяват малко???
Спасов

2018.07.26 | 16:29

1
Тези скоро ще останат без ядрени реактори!

Добави коментар

Водещи новини