Копаят над 100 тунела към блокираните деца в пещерата в Тайланд

  • 07 юли 2018 13:57

  • 5770
  • 0
Копаят над 100 тунела към блокираните деца в пещерата в Тайланд
© Getty Images (Архив)

Спасители копаят над сто тунела в планината в Тайланд в опит да стигнат до 12-те деца от младежкия отбор по футбол и треньора им, които са блокирани в наводнена пещера, предаде БНР, цитирайки АФП.

"Някои от тунелите са дълбоки по 400 метра, но все още не може да бъде открито местоположението им", каза ръководителят на спасителната мисия. 

Чрез водолази 25-годишният треньор предаде писмо с молба за прошка до родителите на момчетата. От откриването на групата в понеделник вечерта са публикувани само два видеоклипа с тях. Младият мъж изглежда отслабнал и отпаднал духом и това породи бурни дебати в Тайланд за чувството му на вина, че е завел децата в пещера, която се наводнява в сезона на мусонните дъждове. Освен това, равнището на кислород в пещерата е спаднало, което пък поражда тревоги за здравето на децата. 

12-те момчета и техният треньор разглеждали пещерата, когато придошлите води ги блокираха там на 23 юни.

Вчера бивш водолаз от тайландските ВМС загина при операция за доставка на храна на бедстващите. Смъртта му повдига въпроса доколко е възможно безопасно изкарване на децата от наводнената пещера, където те са блокирани от 14 дни.

Днес спасителите публикуваха писма на момчетата до семействата им, в които те пишат на родителите си да не се притесняват и че имат сили - това са са първите публични доказателства за живот в пещерата от вторник насам.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини