Премиерът на Сингапур ще се срещне с лидера на КНДР днес и с президента на САЩ утре

  • 10 юни 2018 08:44

  • 2127
  • 1
Премиерът на Сингапур ще се срещне с лидера на КНДР днес и с президента на САЩ утре
© Getty Images/Guliver

Премиерът на Сингапур Ли Сян Лун ще има отделни срещи със севернокорейския лидер Ким Чен-ун и с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на 10 и 11 юни, съобщи министерството на външните работи на Сингапур, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Срещата с лидера на КНДР е предвидена за днес, а разговорите с Тръмп - за утре.

Ким Чен-ун вече е излетял от Пхенян за Сингапур с частен китайски самолет, според южнокорейската агенция Йонхап, макар че няма официално потвърждение на информацията.

Самолет на авиокомпания "Еър Чайна" е излетял от Пхеинян тази нощ, около час след като е пристигнал в севернокорейската столица от Пекин, по данни от уебсайт, проследяващ полети. Излитането е засечено от Flightradar24 в 8,30 ч. местно време (2,30 ч. бълг. време), преди това същият самолет е кацнал в Пхенян в 7,20 ч., след като е излетял от международното летище на китайската столица в 4,18 ч. Известно е, че този Боинг 747-4J6 е частен самолет, използван от китайското правителство за висши официални лица, включително президента Си Цзинпин. Късно снощи същият сайт съобщи че друг китайски самолет, излетял от Пхенян, е кацнал в Сингапур, вероятно със севернокорейския подготвителен екип за срещата на върха Ким-Тръмп на 12 юни.

Президентският самолет на Тръмп излетя от Канада, вчера и се очаква да пристигне във военна база в Сингапур по-късно днес. "Еър Форс 1" е кацнал в американската военноморска база Суда на остров Крит тази нощ за дозареждане с гориво в 3,07 ч. (бълг. време), около осем часа след излитането от Квебек, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
2127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Natali

2018.06.10 | 10:12

1
Здравейте)
Аз съм много привлекателно и секси момиче.
Харесва ми да пътувам
Търся човек, който да ме покани.
Покажете страната или града.
Моите интимни снимки на сайта >>>> http://lovechat.usa.cc

Добави коментар

Водещи новини