Пхенян и Сеул: Няма да има повече войни на Корейския полуостров (обновена)

  • 27 април 2018 12:27

  • 7127
  • 4
Пхенян и Сеул: Няма да има повече войни на Корейския полуостров (обновена)
© gettyimages (архив)

Между нашите две държави няма да има повече войни, това се казва в обща декларация на лидерите на Южна Корея Мун Дже Ин и Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун, предаде Би Би Си.

В историческия документ се посочва още, че Сеул и Пхенян ще продължат да работят по обединяването на двете страни. "Ние сме един народ и между нашите държави трябва да се възцарят мирът и благоденствието", заяви ръководителят на азиатската комунистическа държава. Двамата ръководители подписаха редица документи на среща в пограничното селище Панминчжон. Пхенян и Сеул сложиха подписите си под документ, в който се провъзгласява, че Корейският полуостров ще бъде зона свободна от ядрено оръжие. Освен това Мун и Ким се споразумяха да подпишат мирен договор, който да сложи край на Корейската война (1950-1953 г.).

Сеул и Пхенян също се договориха за свързване на железопътните си мрежи, провеждане на срещи на семействата, чиито членове живеят от двете страни 38-ия паралел, както и спирането на пропагандата по границата от 1 май.

След подписването на споразуменията документи двамата държавници се прегърнаха.




 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7127 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
демократ-демент

2018.04.27 | 19:48

4
природните ресурси-полезни изкопаеми и т.н. с които разполага Северна Корея, я прави 13пъти по-богата от Ю.Корея, при едно евентуално обединение на двете държави, ще развали плановете на Америка, които се кроят от десетилетия, а новата сила на корейския полуостров, ще я направ
Браво!

2018.04.27 | 17:25

3
Комунистите са в траур! Ами ся кво ше правим?

2018.04.27 | 17:14

2
ДА ВИ ГО ТУРИМ НА СИТЕ У @
асд

2018.04.27 | 17:14

1
е какво, вдигаха врява, местните медии олаяха орталъците, все едно утре северна корея ще ни хвърли ядрени бомби. накрая всичко се оказа парлама. да не забравяме коя държава единствена е хвърляла ядрени бомби. най големите миролюбци и демократи. борците за човешки права.

Добави коментар

Водещи новини