Около половината южнокорейци не вярват на Пхенян за край на ядрената прокрама

  • 12 март 2018 09:15

  • 1259
  • 1
Около половината южнокорейци не вярват на Пхенян за край на ядрената прокрама
© gettyimages (архив)

Близо половината южнокорейци не вярват в обещанията на Северна Корея за ядрено разоръжаване. Това сочат данните от анкета, публикувана днес, информира ТАСС.

Малко над 73 процента от анкетираните приветстват последните ходове на Пхенян, насочени към намаляване на напрежението на Корейския полуостров. Същевременно 45,7 процента от запитаните посочват, че не се доверяват на думите на Севера за готовността да се откаже от ядрената си програма, посочва агенцията

Изследването бе публикувано на фона на данните, че Сеул изпраща емисари в Пекин и Москва, търсейки подкрепа за планираната среща между американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Чун Ею Йон, съветник по сигурността на южнокорейския президент Мун Дже Ин, пристига днес в Пекин за среща с китайския президент Си Цзинпин, а утре заминава за Москва.

Шефът на разузнаването на Южна Корея Су Хун също днес заминава за Токио, за да информира японското правителство за разговорите на президентския съветник Чун в Пхенян и Вашингтон миналата седмица.

Последвайте канала на

БТА
1259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а на хамериканските измекяри

2018.03.12 | 10:19

1
ИЗОБЩО НЕ ВЯРВАТ.

Добави коментар

Водещи новини