Сеул залови панамски кораб, заподозрян в търговия с Пхенян

  • 31 декември 2017 11:59

  • 2000
  • 2
Сеул залови панамски кораб, заподозрян в търговия с Пхенян
© Getty Images/Guliver (архив)

Южна Корея залови товарен кораб под панамски флаг, заподозрян в доставка на петролни продукти за Пхенян в нарушение на санкциите на ООН. Това съобщи днес южнокорейската агенция Йонхап, предаде Франс прес.

Корабът "Коти" с водоизместимост 5100 тона е задържан преди две седмици в южнокорейското пристанище Пьонгтек-Дангджин.

Започнали са разпити на екипажа във връзка с подозрения, че са прехвърляни стоки от един на друг плавателен съд, посочиха местните морски власти.

За подобен случай бе съобщено и в петък. Южна Корея информира, че е проверила през ноември кораб, плаващ под флага на Хонконг - "Лайтхаус Уинмор", прехвърлил по-рано петролни продукти на борда на севернокорейски плавателен съд, отбелязва БТА.

За разлика от него обаче на "Коти" не е разрешено да продължи пътя си с оглед забрана, постановена от южнокорейското правителство на 21 декември. Митниците и разузнаването разпитват екипажа, за да установят евентуални връзки със Северна Корея, заяви представител на властите, цитиран от Йонхап.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2000 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.02 | 12:06

2
Седесарски пирати в морето.
Търъ

2018.01.02 | 12:06

1
Ей седесар ти си болен мозък може ли нон стоп да говориш за тов, само твоите постове са тук банален си ходи малко на психо може да ти помогнат

Добави коментар

Водещи новини