Пакистанските травестити станаха жени

  • 25 януари 2012 13:18

  • 5359
  • 2
Пакистанските травестити станаха жени
©

Властите в Пакистан официално признаха травестити за лица от женски пол, пише ИТАР-ТАСС.

Транссексуалните вече имат право и на глас. Първите 100 лични карти вече са издадени в град до столицата Исламабад. По-рано върховният съд в азиатската страна постанови, че представителите на това сексуално малцинство трябва да бъдат обявени за трети пол. Вътрешното министерство обаче не е посмяло да направи такава крачка и реши да приравни травеститите към жените. От силовото ведомство планират в бъдеще да въведат графи травестит жена и травестит мъж в документите за самоличност.

Травеститите са част от пакистанското общество. Те присъстват в много филми и литературни произведения. Транссексуалните в мюсюлманската старана имат своя организация, която обединява почти всички представители. Травеститите се издържат с просия и забавляват гости по семейни празненства, и проституция, пояснява агенцията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5359 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
KAYOZEROSKY

2012.01.27 | 09:16

2
ТАЛИБАНИТЕ СМЕНЯТ ПОЛА,СМЕНЯТ ТАКТИКАТА ДА МОГАТ ДА ПЪТУВАТ БЕЗ ПРОБЛЕМ.ЯСНО ЯСНО,КОЛКО ДА Е ЯСНО???
искаме яснота :)

2012.01.25 | 16:45

1
Не става ясно - всички травестити ли са признати за жени или само транссексуалните? (Защото има и травестити - преобличащи се - които не се чувстват жени, а "прости педераси", а на запад има и такива, които се преобличат, без дори да са обратни, нещо като хоби за карнавалите.) И всички ли транссексуални са признати за жени или само онези, които се обличат като жени? (Защото има и транссексуални, които - например заради собствената си безопасност - се обличат като мъже, макар душата да ги тегли на обратно.)

Добави коментар

Водещи новини