Ким Чен Ун поздрави Си Цзипин за преизбирането му за ръководител на Китай

  • 26 октомври 2017 09:29

  • 2317
  • 3
Ким Чен Ун поздрави Си Цзипин за преизбирането му за ръководител на Китай
© Getty Images/Guliver

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е изпратил вчера поздравителна телеграма до китайския президент Си Цзипин, в която му пожелава "големи успехи" в бъдещите му задачи като ръководител на страната, съобщи Ройтерс, като се позовава на севернокорейски медии. По принцип Ким Чен Ун рядко изпраща подобни поздравителни послания, отбелязва агенцията.

"В поздравителната телеграма се изразява убеждение, че отношенията между двете (управляващи) партии и двете страни ще се развиват в интерес на народите на двете страни", се казва в съобщение на севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, цитирана от БТА.

В посланието се посочва още, че под ръководството на Си "китайският народ е навлязъл в нова ера по пътя на изграждането на социализъм с китайска специфика".

Вчера в Пекин приключи конгресът на Китайската комунистическа партия, на който беше обявен съставът на новото партийно и държавно ръководство, без обаче да бъде определен явен приемник на Си.

Пекин е единственият голям съюзник на Пхенян, а търговията с китайската страна съставлява над 90 процента от външната търговия с КНДР.

Няколко страни, най-вече САЩ, поискаха от Пекин да предприеме повече мерки срещу Пхенян във връзка с амбициите за разработване на балистична ракета с ядрен заряд, способна да достигне Съединените щати.

Китай заяви, че ще прилага стриктно икономическите санкции на Съвета за сигурност на ООН срещу Северна Корея.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2317 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.01 | 08:22

2
Съюзът КНДР и Китай - свръхсилата на планетата. СДС в Белене в най-скоро време.
малииииииииииииииии

2017.11.01 | 08:22

3
малоумният червен трол отново се изходи по въпроса,аи сектир червен тъпак!!!!!!!!

2017.11.01 | 08:21

1
Браво. само така. СДС в Белене . А тоя гей дето ти е писал ще се омъжва за африканец тия дни.„

Добави коментар

Водещи новини