Бурята Маринг донесе проливни дъждове и наводнения във Филипините

  • 12 септември 2017 13:46

  • 1246
  • 0
Бурята Маринг донесе проливни дъждове и наводнения във Филипините
© Getty Images/Guliver (архив)

Тропическа депресия Маринг донесе проливни дъждове във Филипините днес, предаде Асошиейтед прес.

Столицата Манила и съседните провинции бяха наводнени. Бурята предизвика свлачища и отне живота на най-малко 4 души. Шестима души се водят за изчезнали, в това число и петима обитатели на къща в провинция Лагуна, пометена от бързо придошлите речни води.

Заради бурята са затворени борсите, правителствени учреждения и училища. Най-малко 21 полета бяха отклонени или отменени.

Бурята Маринг първо връхлетя източната провинция Кесон и сега се придвижва североизточно с ветрове със скорост 60 километра в час и пориви до 100 километра в час.

На 865 километра източно от най-северния край на Филипините се образува друга мощна буря - Талим, която се придвижва към Тайван и Източен Китай. Очаква се тя да връхлети Тайван утре вечерта местно време. Властите предупреждават за риск от свлачища в планинските райони и призовават местните жители да се евакуират.

Талим ще връхлети югоизточното крайбрежие на Китай в четвъртък или петък. Провинция Чжъцян се очаква да бъде засегната и местните власти се подготвят за бурята и за евентуални наводнения, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини